Historia

Levypyörän juuret ulottuvat vuoteen 1955, jolloin veljekset Lauri ja Reino Lemettinen aloittivat vanteiden valmistuksen hevosvetoisiin laitteisiin Kärkölän Järvelässä sijainneessa autotallissa. Levy-Pyörä Oy rekisteröitiin kaupparekisteriin 25.11.1955 ja vuonna 1956 toiminta siirtyi Nastolaan.

Yritys kasvoi tasaisesti 1960–1980 –luvuilla. Hevosvetoisten laitteiden vanteista oli luonnollista siirtyä valmistamaan vanteita traktoreihin ja muihin maataloustyökoneisiin maatalouden teollistumisen myötä. Omaan tuotevalikoimaan kuuluivat myös mm. mankelit 1950-luvun loppupuolella sekä varastokalusteet aina 1980-luvulle saakka. Alihankintaosia valmistettiin myös, pääosin suomalaisille asiakkaille.

Vuonna 1991 yrityksen osake-enemmistö myytiin Heinolalaiselle Weckman Steel Oy:lle perustajaperheen ollessa edelleen vahvasti toiminnassa mukana. 1990-luvulla panostettiin voimakkaasti Levypyörän vanteiden tunnetuksi tekemiseen myös Suomen ulkopuolella ja siirryttiin alihankintaosien toimittajasta koneenrakennusteollisuuden osakokonaisuuksien toimittajaksi ja partneriksi.

2000-luvulla panostettiin kasvavan viennin innoittamana tuotantotilojen lisäämiseen ja modernisointiin. Viime vuosina tuotantoa on automatisoitu siirtämällä raskaimmat työvaiheet robottien hoidettavaksi. Oma tuotesuunnittelu on ollut mukana alusta asti varmistamassa valmistettavien tuotteiden korkealaatuisuuden ja kustannustehokkuuden.